Madagascar daggekko's zijn voor beginners

Exotische dieren zijn een blikvanger: vooral gekko's. Van hen is bekend dat ze van kleur veranderen afhankelijk van de stemming. De Fördergemeinschaft für Heimtiere geeft tips over het houden en verwerven van gekko's. di De kleur van de daggekko's van Madagaskar (Phelsuma madagascariensis grandis) verandert naargelang de stemming: soms zijn ze lichter, soms donkerder.

Als je van dieren in het terrarium houdt, moet je een gekko overdag maken. Zoals hun naam doet vermoeden, zijn de dieren overdag gemakkelijk te observeren en zijn ze een echte blikvanger met hun heldere kleuren. Voor terrarium beginners in het bijzonder de Grote Madagascar daggekko geschikt is.



Omdat dit relatief eenvoudig in de houding en in vertrouwen een korte tijd, verklaart de Fördergemeinschaft voor huisdieren. De felle groene kleur van de dieren varieert afhankelijk van de stemming - soms lichter, soms donkerder. Openwork is het groen op de rug met oranje-rode vlekken.



Sinds de Madagaskar dag gekko's worden gefokt voor vele jaren en zijn niet afkomstig van wilde exemplaren, de houding in Duitsland is toegestaan. Er is geen registratieplicht, maar er is een bewijsplicht. Het is daarom het beste voor houders om alle bonnetjes op te slaan, zodat ze kunnen documenteren dat ze de dieren legaal hebben gekocht.



De mannelijke gekko's zijn tot 30 centimeter lang en de vrouwtjes zijn enkele centimeters kleiner. Het terrarium moet daarom een ​​voetafdruk van ten minste 80 bij 80 centimeter hebben en ongeveer 120 centimeter hoog zijn. Omdat de dieren geen eenlingen zijn, kunnen ze het best in paren worden gehouden.

Popular

Recent Posts

Blogarchief