Nu ben ik de baas! - Als leerlingen op tijd baas worden

i In het juniorbedrijf van Bosch worden de cursisten niet alleen gelaten, maar krijgen ze steun van een oudere coach.

Voets omhoog en laat anderen werken: zo stellen sommige leerlingen het leven van de baas voor. Ondertussen bieden sommige bedrijven jonge mensen de mogelijkheid om het als een baas uit te proberen. Veel mensen realiseren zich snel dat een baas zijn niet zo relaxed is.



Een baas zijn en anderen vertellen waar ze heen moeten. Welke leerling heeft er niet eerder van gedroomd? Sommige bedrijven bieden hun nakomelingen nu zelfs de mogelijkheid om tijdelijke bazen te worden. Degenen die van deze gelegenheid gebruik maken, krijgen waardevolle ervaring tijdens hun training.



In zijn tweede jaar van opleiding leert Marcus König als een mechatronica-ingenieur bij Bosch. Hoewel hij slechts 17 jaar oud is, weet hij al precies hoe een bedrijf moet worden beheerd. In de zomer leidde King drie maanden een afdeling. Dit wordt mogelijk gemaakt door Bosch's Junior Company.



Elk jaar kunnen ongeveer 400 cursisten de activiteiten van het bedrijf zelf overnemen. De producten zijn regelmatig te koop. Het voordeel voor Siegfried Czock, hoofd opleiding en ontwikkeling bij Bosch, ligt voor de hand. "Tijdens de leertijd kennen leerlingen meestal slechts een deel van de processen", zegt hij. Bij de Junior Company organiseerden ze elke stap van orderacceptatie tot verkoop.


1 2 3 Lees op één pagina

Popular

Recent Posts

Blogarchief