Ontdekkingsreis naar de renaissancekunstenaar Cranach

Een nieuwe brochure wijst de weg naar de werkplaatsen van de renaissancekunstenaar Lucas Cranach. Het boekje presenteert tien steden in Beieren, Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen, waar de schilder en beeldhouwer zijn sporen hebben achtergelaten.

Een nieuw boekje toont de weg naar de werkplaatsen van de renaissancekunstenaar Lucas Cranach. Het boekje presenteert tien steden in Beieren, Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen, waar de schilder en beeldhouwer zijn sporen hebben achtergelaten.



De brochure nodigt u uit voor een ontdekkingstocht in de voetsporen van de beroemde schildersfamilie, aldus de Weimar GmbH en de Klassik Stiftung Weimar. De vermelde steden zijn Erfurt, Kronach en Wittenberg. Lucas Cranach d. Ä. (1476-1553) wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars van de Duitse Renaissance.



De brochure, die online kan worden gedownload, maakt deel uit van het transnationale project "Wege zu Cranach". In het afgelopen jaar hebben acht steden aanvankelijk ingestemd om samen het leven en werk van Cranach te benadrukken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief