Pas op voor kameelrijden: Coronavirus

heerst in het Midden-Oosten wi Hoe het coronavirus precies wordt overgedragen is onduidelijk - maar vakantiegangers moeten onnodig contact met dieren vermijden.

Reizigers in het Midden-Oosten moeten op dit moment onnodig contact met dieren vermijden. De reden is het coronavirus, dat sinds zomer 2012 in omloop is.



Het coronavirus is wijdverbreid in het Midden-Oosten. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn met name Saoedi-Arabië, Jordanië, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Koeweit getroffen. Het virus veroorzaakt griepachtige ziektes, die zich in de eerste week vaak ontwikkelen tot longontsteking en tot respiratoire insufficiëntie kunnen leiden.



Mogelijk uitgangspunt van het virus zijn vleermuizen. Hoewel de exacte route van de overdracht onduidelijk is, moeten vakantiegangers volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken bijzonder voorzichtig zijn met kamelen. Bij het bezoeken van boerderijen en veemarkten moet contact met dieren worden vermeden. Toeristen moeten ook meer aandacht besteden aan hand - en voedselhygiëne.



Folder van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken

Popular

Recent Posts

Blogarchief