Pony verward met wilde zwijnen verdwenen

Een jonge jager verwart een pony met een zwijn en schiet op het dier. Dan worden zijn jachtvergunning en zijn vuurwapenkaart in beslag genomen. De man klaagt - maar de rechters zijn het daar niet mee eens. auc Ook duidelijk herkenbaar als een pony van ver weg: met zo'n grote verwarring moet de jager als onbetrouwbaar worden beschouwd, waren de rechters.

Een jonge jager verwart een pony met een zwijn en schiet op het dier. Dan worden zijn jachtvergunning en zijn vuurwapenkaart in beslag genomen. De man klaagt - maar de rechters zijn het daar niet mee eens.



jagers kunnen de wapenvergunning proeven wanneer zij een pony met een wild zwijn in de war. Het doden van hen per ongeluk een paard, zelfs de jachtvergunning moet onmiddellijk worden afgegeven, de administratieve rechtbank in Koblenz gevonden (Ref. 6 L 828/12). Voor de jager geldt dus onbetrouwbaar. Over de zaak, de "nieuwe wettelijke wekelijkse" gemeld.



In die zaak had een jong en onervaren jagers een pony vredig grazende op een afstand van ongeveer 50 meter op een omheind weiland voor hem geschoten. De jager had de pony voor een zwijn gehouden. De bevoegde autoriteit trok het jacht - en de vuurwapenkaart per aangetekend schrijven onmiddellijk in. De jager vond dat buitensporig en probeerde door middel van een actie het schorsende effect van zijn oppositie te herstellen.



Zonder succes: de administratieve rechtbank bevestigde het bevel van de autoriteiten. Er is een overweldigende publieke belangstelling voor het minimaliseren van het veiligheidsrisico verbonden aan het privégebruik van wapens. Daarom is het legitiem om onbetrouwbare licentiehouders onmiddellijk te verbieden wapens te gebruiken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief