Praat met de arts over angsten in de vroege

van Parkinson Langzame bewegingen of tremoren - dit zijn typische symptomen van de ziekte van Parkinson. Maar patiënten lijden vaak aan angst. Een vroege therapie kan helpen. eine folge von parkinson können auch depressionen und angstzustände sein. patienten sollten so früh wie möglich mit dem arzt darüber sprechen. Een gevolg van Parkinson kan ook depressie en angst zijn. Patiënten moeten zo snel mogelijk met de arts praten. Parkinsonpatiënten worden vaak geplaagd door angst. Vanwege hun bewegingsbeperkingen vallen ze vaker dan andere. Bovendien schamen veel patiënten zich voor - en ze trekken zich steeds meer terug uit contact met andere mensen.



Het is belangrijk dat getroffenen hun artsen informeren over dergelijke angsten, legt de Beroepsvereniging van Duitse Neurologen uit. Hoe vroeger een angststoornis wordt gedetecteerd, hoe groter de kans op succesvolle therapie. Meestal wordt een cognitieve gedragstherapie gebruikt. Medicijnen kunnen ook helpen.



Behalve angst, depressie bij Parkinson komt vaak voor, leg de specialisten uit. Ze worden beschouwd als een geïsoleerd kenmerk van de ziekte en worden vermoedelijk te wijten aan veranderingen in de hersenen. Een depressie manifesteert zich bijvoorbeeld met schuldgevoelens, hopeloosheid en slaapstoornissen die langer dan twee weken aanhouden. Ze worden behandeld met medicijnen en aangevuld met psychotherapie.



www. neurologen-im-netz. org

Popular

Recent Posts

Blogarchief