Recept voor wilde knoflook en kaasbarbecue

De lente is kruidentijd. De wilde knoflook komt ook uit groot. Vers geoogst is het de ideale smaak voor gegrild brood. Hier is een ongecompliceerd bijgerechtrecept: butter, käse, bärlauch, brot - aus diesen zutaten lässt sich im sommer ein leckeres grillbrot zaubern. den bärlauch sollten hobbyköche dafür im frühling ernten und einfrieren. boter, kaas, wilde knoflook, brood - deze ingrediënten kunnen in de zomer worden getoverd met een heerlijk grillbrood. De wilde knoflook hobbykoks zouden in de lente moeten oogsten en bevriezen.

Van maart tot mei ontspruit het voornamelijk op vochtige bosbodems en is ongetwijfeld een van de aromatische hoogtepunten in de lente: wilde knoflook. De wilde broer van knoflook proeft het meest intensief tot twee dagen na de oogst, maar kan ook gemakkelijk worden ingevroren.



Zo kunt u er zelfs buiten het seizoen van genieten en bijvoorbeeld in de zomer op een grillbrood met boter en kaas serveren.



Ingrediënten voor een volledige barbecue brood



1 pond Brood (bv bruin brood)



12-15 wilde knoflook bladeren



2 eetlepels olijfolie



1 snufje zout en peper



100 g geraspte kaas (zoals Edam of Parmezaanse)



75 gram boter



preparaat:



Verwarm de oven voor 175 waardering (boven en onder warmte) voorverwarmen. Was de wilde knoflook bladeren, droog schudden en verwijder de steeltjes. Dan grof hakken en gecombineerd met de 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout en peper of vermalen in een vijzel.



Plaats het hele brood in het midden van bakpapier of aluminiumfolie en snijd voorzichtig in de lengte en in de breedte in de onderste korst. Snijd de boter in dunne plakjes en verdeel met de wilde lookolie en de kaas in de broodgroeven.



Wikkel het brood in het bakpapier en bak 15 minuten op een middelhoog rek, open en rooster nog 10 minuten tot de kaas is opgedroogd licht goudgeel kleur heeft aangenomen. Haal uit de oven en serveer onmiddellijk.



Mintgroen

Popular

Recent Posts

Blogarchief