Rheinhesse is "Wijnmaker van het jaar&quot

philip Philipp Wittmann kreeg de naam "Wijnmaker van het Jaar" voor.

De wijn gids Gault Millau eert Philipp Wittmann uit Rheinhessen voor Wijnmaker van het Jaar. De winnaar van het jaar komt uit de Rheingau in Hessen, de ontdekking van het jaar uit Franken.



De critici van de Gault Millau Wine Guide Duitsland 2014 hebben Wijnmaker van het Jaar Philipp Wittmann gekroond in Rheinhessen. De 39-jarige uit Westhofen Rijnland-Palts was op donderdag (7 november) uitstekend in Mainz. Wittmann is een van de pioniers van de biologische wijnbouw, de jury uitgesloten. Het produceert droge Rieslings die rijpen bedriegen voor meerdere jaren.



De wijnmaker ziet de titel als een geweldige bevestiging. Het Weingut Wittmann biedt droge wijnen, vooral Riesling. De collectie van het jaar gaat terug in de Palts bij een wijnproeverij door Bernhard Koch in Edenkoben Grove gebied. De jury spreekt van een kwaliteit explosie van het aanbod.



als Nieuwkomer van het Jaar, de experts uitgeroepen tot de wijnmakerij Chat Sauvage in Geisenheim-Johannisberg in Rheingau in Hessen, dat gespecialiseerd is in Bourgondië. Het juweel bleek een toonaangevende Spätburgunder-producent te zijn, aldus de redactie.



De ontdekking van het jaar is ditmaal de wijnmakerij Alte Grafschaft in Kreuzwertheim nabij Wertheim in Franken. Christoph Dinkel en Norbert Spielmann toonden meteen dat ze hun vak verstaan, legde de jury uit.



De wijngids Markus Berlinghof van Jacobs Restaurant in Hamburg heeft zijn Wijngids van het jaar genoemd - hij heeft wereldwijde wijnkennis. De wijnkaart van het jaar gaat naar Restaurant Rutz, dat de jury de enfant terrible van de Berlijnse wijnscene noemt.



Een team van meer dan 20 proevers onder leiding van de hoofdredacteur van de wijngids, Joel Payne, getest bijna 13 000 producten voor data Publisher's.



website van Gault Millau



Awards Wijngids 2014

Popular

Recent Posts

Blogarchief