Schaatsen versterkt het immuunsysteem

rau Ga op glad ijs, want schaatsen is gezond!

In de winter wordt de mens traag. Daarbij versterkt oefening het immuunsysteem. Schaatsen is een alternatief voor joggen of fietsen. De hobbyatleet zou niet alleen moeten crashen.



Klimmen in de sneakers bij koud weer om het uithoudingsvermogen te trainen tijdens het joggen in de frisse lucht - dat is niet elke recreatieve hardloper. Prof. Ingo Froböse van de Duitse Sportuniversiteit Keulen beveelt daarom aan dat het in de winter beter is de schaatsen uit te brengen en een paar baantjes op een ijsbaan te maken. De belasting is vergelijkbaar met inline skaten. Een half uur aan een stuk versterkt het immuunsysteem in het koude seizoen.



Naast uithoudingsvermogen kunnen schaatsen en lichaamscoördinatie ook worden getraind met schaatsen. Maar niemand zou teveel op het ijs moeten riskeren. Froböse adviseert om zichzelf tijd te geven om aan te wennen, zodat men echt zeker is op het ijs. Degenen die zich veilig voelen, kunnen variaties in rennen opnemen om de coördinatie en balans te trainen. Als voorbeeld noemt hij glijdende fasen op één been, bochten of omkeren.



Vooral beginners dragen het best knie - en polsbeschermers. Ze voorkomen dus lichte verwondingen tijdens de eerste onveilige rijtests.

Popular

Recent Posts

Blogarchief