Tarte met spek en uien

Veel liefhebbers van Flammkuchen geven de voorkeur aan de klassieke versie: die met spek en uien. In het ideale geval maak je het deeg zelf en dat is gemakkelijk. passt perfekt zu federweißer: ein herzhafter flammkuchen, verfeinert mit speck, zwiebeln und thymian. Past perfect bij Federweisser: een stevige tarte flambée, verfijnd met spek, uien en tijm.

Federweisser staat weer op de planken. En wat is er beter dan Flammkuchen? Met een heerlijk dunne, knapperige bodem en sappige topping.



Het deeg is mijn absoluut favoriete universele deeg met een garantie voor succes. Ik gebruik het al jaren, want het is ook het meest geschikt voor pizza. Zoveel werk doen dat niet en smaakt zo lekker dat het echt een zonde is om Fertigteig kopen voor zou zijn



Ingrediënten voor 6-8 personen of 3 vellen



Voor het deeg.:



720 g meel,



4 el olijfolie,



2 theelepels zout



1 blokje gist,



400 ml lauw water



Voor de bovenlaag:



12 middelgrote uien, een stuk mager bacon, 2 kopjes zure room, rozemarijn en tijm



preparaat:



eerst Voor het deeg, los de gist in het lauwe water en kneed met de resterende ingrediënten tot een glad deeg. Laat het nu afgedekt in een kom op een warme plaats vallen. Hoe langer hoe beter.



2. Schil de uien en snij in ringen. Hak het spek fijn. Zweet even in een grote pan op middelhoog vuur. Zout een beetje.



3. Verwarm de oven voor op 250 graden. Rol het deeg nu zo dun mogelijk uit. Hij gaat dan voor drie vellen. Bestrijk ze met zure room en bedek ze met de uienmassa. Bestrooi met rozemarijn en tijm en zet in de oven.



4. Wanneer het deeg bruin begint te worden, is de tarte klaar en kan worden geserveerd.



Dekoreenberlin



Dekoreenberlin op Instagram

Popular

Recent Posts

Blogarchief