Vernieuw ski-uitrusting na acht tot tien jaar

Als de uitrusting verouderd is, hebben skiërs niet alleen minder plezier, maar ook minder veiligheid op de hellingen. Na een paar jaar is het tijd om het materiaal te veranderen. damit auch die nächste abfahrt sicher ist: ski, bindungen und skischuhe sollten nach spätestens zehn jahren durch neue ersetzt werden. Zodat de volgende afdaling veilig is: ski's, bindingen en skischoenen moeten uiterlijk na tien jaar worden vervangen door nieuwe.

Skimateriaal blijft niet eeuwig bestaan: na acht tot tien jaar moeten wintersporters ski's, bindingen en schoenen wisselen. De Duitse Ski Association adviseert.



Versleten ski's vereisen niet alleen meer inspanning tijdens het rijden. Bovendien kan het plastic van het bindingshuis broos worden en het veersysteem vermoeid raken - beide kunnen breken tijdens het rijden en leiden tot ernstige ongevallen. Door het herhaald schuren van de skiranden en de bekleding verliest het loopvlak zijn kracht en kan er niet meer aan worden gewerkt.



Het plastic van de skischoen kan ook na verloop van tijd breken. Een verlopen zool heeft ook minder grip op de binding.



Helmen en beschermers moeten skiërs ook in de loop van de tijd vernieuwen: voor helmen wijzen fabrikanten expliciet in de veiligheidsinstructies erop dat hun beschermende functie na maximaal acht jaar vervalt. Iedereen die hard tegen de hellingen botst, moet zijn hoofd - en lichaamsbescherming toch vervangen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief