Voedsel braden met motten in de zon »

Als meelmotten door het huis vliegen, moet al het voedsel worden doorzocht. Betrokken producten worden verwijderd. Een effectief middel tegen het ongedierte is ook om het voedsel in de vriezer of in de zomerzon te plaatsen. de Het belangrijkste bewijs van voedselinfestaties is verstopt meel of graan.

Als meelmotten rond het huis zoemen, moeten bewoners alle niet-luchtdichte voedingsmiddelen zoeken. Het belangrijkste bewijs van een besmetting is geklonterd meel of graan. Dit verklaart Andreas Beckmann, directeur van de Duitse vereniging voor ongediertebestrijding in Essen. De getroffen producten moeten snel worden verwijderd. De meest voorkomende dieren in de schuilplaatsen zijn ingrediënten voor de kerstbakkerij, zoals kaneel. Koffie en zwarte thee negeren het.



Maar zelfs als de inhoud van de blikken of verpakkingen onopvallend is, kunnen eieren, rupsen en volwassen exemplaren van het ongedierte erop stoeien. Daarom moet al het voedsel in het huis in de vriezer komen. Daar sterven de dieren. "Hoe langer hoe beter", zegt Beckmann. Als alternatief kan de deskundige adviseert om voedsel in een zwarte vuilniszak in de zomerzon te zetten en laat sudderen gedurende een half uur bij ongeveer 54 graden.



Maar volwassen vlinders vliegen in het rond en rupsen kruipen weg om te verpoppen inRitzen en columns. Dus blijven ze zorgen voor nieuw bloed. Dat is waarom ze moeilijk te verwijderen zijn. "Dat is een beetje een gevecht tegen windmolens," zegt Beckmann. Hij adviseert daarom - als het gevoel van walging het toelaat - gedurende zes weken om piepkleine, eieretende sluipwespen in de keuken, de kelder en de voorraadkamer vrij te geven. Deze hebben de motten nakomelingen grondig gedood. Obesitas wespen zijn verkrijgbaar in de gespecialiseerde handel. Je bent na ongeveer twee weken weer thuis.



Profiel Mehlmotte

Popular

Recent Posts

Blogarchief