Voedsel brandt in Franse nationale kleuren

De stad Essen is verlicht tot en met 5 januari onder de vlag van de internationale verstandhouding: In de traditionele Essen Licht Weken Frankrijk is dit jaar gastland.

De stad Essen is verlicht tot en met 5 januari onder de vlag van de internationale verstandhouding: In de traditionele Essen Licht Weken Frankrijk is dit jaar gastland



Across the Essen stad krijgt het verkeer meteen lichtinstallaties met motieven uit het buurland. tentoongesteld, waaronder de Eiffeltoren, het Louvre en het oude aquaduct Pont du Gard in de buurt van Nimes. Boven het Willy Brandt-plein lichten de lichten op in blauw, wit en rood - de nationale kleuren van Frankrijk. Essen, de voormalige culturele hoofdstad, eert de aankomende culturele hoofdstad van Marseille.



Nog een reden: 2013 is het jubileumjaar van de Duits-Franse vriendschap. In 1963 ondertekenden Konrad Adenauer en Charles de Gaulle het Elysée-verdrag, dat vriendschap tussen de twee landen vestigde. De handdruk van de twee staatslieden is nu in Essen als een foto.

Popular

Recent Posts

Blogarchief