Voorkom osteoporose met een gezonde levensstijl

In de tweede helft van het leven neemt de botdichtheid gestaag af. Een extreme vorm van dit proces is osteoporose. Vooral vrouwen na de menopauze worden vaak ziek. Met een gezond dieet en veel beweging, kan echter worden tegengegaan. viel bewegung bei tageslicht steigert nicht nur das wohlbefinden, sondern hilft auch osteoporose vorzubeugen. Veel bewegen bij daglicht verbetert niet alleen je welzijn, maar helpt ook osteoporose te voorkomen.

Mensen met osteoporose breken veel vaker botten dan gezonde mensen. Iedereen kan echter zijn eigen ding doen om zijn eigen botten stabiel te houden, legt Prof. Heide Siggelkow van het bestuur van de Duitse Society of Endocrinology (DGE).



Degenen die goed eten, weinig alcohol drinken en niet roken, leveren een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van de botten. Bepalend is ook beweging. Omdat sterke botten sterke spieren nodig hebben.



Een andere bouwsteen is voldoende vitamine D en calcium. Naast het juiste dieet, is het ook belangrijk om buiten in de zonmaanden te zijn. Vitamine D wordt gevormd met behulp van UV-straling in de huid.



Genetische factoren kunnen echter tot nu toe niet worden beïnvloed. Iedereen die een hoog risico op botbreuken heeft, moet advies inwinnen bij de arts. Naast veranderingen in levensstijl is ook een behandeling met medicijnen in kwestie. Er is een hele reeks actieve ingrediënten beschikbaar. Sommige remmen de botresorptie, andere bevorderen de botvorming.

Popular

Recent Posts

Blogarchief