Warmte kan bij MS-patiënten

een pseudo-stuwkracht veroorzaken De hoge temperaturen maken het leven zelfs voor gezonde mensen moeilijk. Bij patiënten met multiple sclerose kunnen ze zelfs een vermeende ziekteverhoging veroorzaken. Tenminste, dat is hoe het voelt. hitze kann bei multipler sklerose sogenannte pseudoschübe auslösen. abkühlung kann hier lindernd wirken. Warmte kan zogenoemde pseudo-impulsen in multiple sclerose veroorzaken. Koeling kan hier een rustgevend effect hebben.

Veel patiënten met multiple sclerose worden bijzonder gehinderd door de hitte. De hoge temperaturen kunnen hun klachten verergeren.



Dit verklaart Prof. Tjalf Ziemssen, directeur van het MS Centrum van het Universitair Ziekenhuis Carl Gustav Carus in Dresden. Beïnvloed het gevoel lusteloos en moe dan normaal. Visuele stoornissen worden versterkt, en de motorische vaardigheden verminderen. Maar dat was niet echt een opflakkering van de ziekte, maar een pseudo boost Ziemssen.



benadrukte de zogenaamde Uhthoff fenomeen is waarschijnlijk ontstaan ​​omdat erger door de ziekte beschadigde zenuwvezels in de hersenen en het ruggenmerg kunnen doorsturen bij verhoogde informatie lichaamstemperatuur. MS-patiënten moeten daarom fysieke inspanning in de hitte vermijden.



Koelvesten, kappen of kousen kunnen ook helpen. Als je thuis niet zoiets hebt, kun je koud water in een kom doen en je armen en voeten erin dompelen. Bovendien moeten patiënten voldoende drinken in de hitte. Verlies van vocht kan het ongemak vergroten.

Popular

Recent Posts

Blogarchief