Waterpokken: een ontbrekend tweede vaccin kan worden ingenomen

Het waterpokkenvaccin beschermt tegen de zeer besmettelijke infectie met varicella. Het wordt in twee doses gegeven en gaat een leven lang mee. De tweede vaccindosis kan ook na de geplande tijd worden gegeven. die ständige impfkommission empfiehlt die windpocken-impfung für jedes kind. die impfung schützt vor der hoch ansteckenden infektion mit varizellen. De Standing Vaccination Commission beveelt vaccinatie tegen waterpokken aan voor elk kind. Het vaccin beschermt tegen de zeer besmettelijke infectie met varicella.

De Standing Vaccination Commission (STIKO) van het Robert Koch Institute (RKI) beveelt aan dat elk kind wordt gevaccineerd tegen waterpokken. Het kind krijgt twee doses vaccin, legt Hermann Josef Kahl van de Vereniging van Kinderartsen uit.



Ze beschermen heel lang heel goed tegen varicella-infectie. Dat het immuunsysteem niet reageert op het vaccin, zeer zeldzaam. Als een vaccindosis niet op de beoogde tijd wordt gegeven, kan deze op elk moment worden gecompenseerd.



Kinderen krijgen standaard de eerste dosis na 11 tot 14 maanden, meestal binnen U6, en de tweede na 15 tot 23 maanden. Zelfs als volwassene kun je nog steeds worden ingeënt tegen waterpokken, zegt Kahl. Dit is echter niet nodig als u als kind waterpokken heeft gehad.



STIKO beveelt vaccinatie voor volwassenen aan voor mensen met speciale gezondheidsrisico's. Dit zijn bijvoorbeeld patiënten met ernstige atopische dermatitis of mensen die een orgaantransplantatie moeten ondergaan.

Popular

Recent Posts

Blogarchief