Wintersporters moeten zich bewust zijn van het gevoelstemperatuureffect

Het gevoel van kou is verraderlijk tijdens de wintersport. Vanwege de lichaamswarmte schatten de getroffenen de temperatuur lager dan het feitelijk is. Deze misleiding houdt grote gevaren in. bei Wintersport kan bevriezing veroorzaken op het gezicht, oren en vingers. Wintersportfanaten moeten het risico van bevriezing op het gezicht, oren, vingers en tenen niet onderschatten. Op koude dagen blaast de wind of de wind de warmte-afgifte van het lichaam tijdens het skiën op, waarschuwt de Duitse Skifederatie (DSV).



Dientengevolge voelen wintersporters de temperatuur lager dan bij rustig weer. Het koelen van de huid door een verhoogde windsnelheid wordt ook wel het Windchill-effect genoemd.



De sterkere kou is een waarschuwingssignaal. Omdat hoe hoger de windsnelheid en dus de wrijving, hoe sneller onbeschermde huidgebieden kunnen lijden aan bevriezingsverschijnselen. De DSV adviseert bij de eerste tekenen van verkoudheid - bijvoorbeeld een witte huid in het gezicht - om warme ruimtes te bezoeken. Wintersporters zijn het best op elkaar te letten.



Communicatie van de Duitse Skifederatie

Popular

Recent Posts

Blogarchief