Zeewater, zon en Co. - Haar heeft nu extra zorg nodig

Zon, zand, zout water: in de zomer wordt het haar blootgesteld aan veel ontberingen. Dit berooft hen van vocht en vet. Tijd om nu aandacht aan ze te besteden. badefreude Baden in de zee: daarna moet het zout uit het haar worden gewassen.

Als het haar elke dag in de zomer wordt blootgesteld aan hitte en zonneschijn, drogen ze snel uit. Een keer per week moet daarom bij de aangevallen tips een haarbehandeling komen. Als alternatief kan men ook wat warme olijfolie nemen, adviseert de Duitse huid en allergie verlichting (DHA) in Bonn.



Zout en chloor moeten goed worden weggespoeld na een dag in het zwembad of aan zee. Goed is een milde shampoo. Het gewassen haar wordt het beste niet drooggewreven, maar eenvoudig in een handdoek gewikkeld.



Haarspeldjes van metaal kunnen zo heet in de zon zijn dat ze het haar beschadigen. De DHA adviseert om plastic modellen te gebruiken in de zomer. Maar de zon alleen is al sterk genoeg: het haar zou daarom beter in de schaduw moeten drogen na het zwemmen in plaats van in de zon.



Service:



Een gratis brochure met haar - en nagelverzorgingstips kan besteld worden op de DHA-website (pdf indien aangevraagd).



Brochure voor zorg bestellen

Popular

Recent Posts

Blogarchief