Ziektekostenverzekering hoeft niet te betalen voor vetschuimchirurgie

De vreugde is enorm. Een man was 80 kilo afgevallen. Om het geluk te voltooien moest alleen de overtollige huid op de maag verdwijnen. De kosten moeten worden gedragen door de ziekteverzekering. Maar ze weigerde. die kosten für eine bauchstraffung muss die krankenkasse nicht zwingend übernehmen. De kosten van een buikwandcorrectie hoeven niet per se door de zorgverzekeraar te worden gedekt.

Als iemand lijdt onder zwaar gewichtsverlies onder een verzakte buikwand, hoeft de wettelijke ziekteverzekering niet de kosten van een vetverwijderingsoperatie te dragen. Dit werd beslist door het Landessozialgericht Niedersachsen-Bremen (Az.:L 16 KR 13/17).



Een 53-jarige man uit de wijk Harburg verloor ongeveer 80 kilogram dankzij een maagoperatie. Naderhand wou hij de overtollige huid op zijn buik spannen, omdat hij zijn blote bovenlichaam niet meer in het openbaar durfde te tonen. Hij voerde ook aan dat het vette schort zijn penis kneep tijdens nachtelijke erecties.



Niettemin weigerde de wettelijke ziekteverzekering de rekening te betalen - terecht, zoals de sociale rechtbank van de staat nu heeft bepaald. Psychische problemen moeten daarom worden behandeld door een psychiater of een psycholoog. Een vet schort, dat is een handbreedte naar beneden, volgens het hof is geen vervorming. Een penisverkleining 's nachts kan ook worden voorkomen door geschikte kleding te gebruiken.



Oordeel

Popular

Recent Posts

Blogarchief