Veel jonge mensen zijn geïnteresseerd in koken

De sterrenchefs zoals Tim Mälzer of Jamie Oliver laten het op tv zien: niets is spannender dan koken! De jeugd in Duitsland ziet dit blijkbaar vergelijkbaar.

De sterrenchefs zoals Tim Mälzer of Jamie Oliver laten het op tv zien: niets is spannender dan koken! De jeugd in Duitsland lijkt vergelijkbaar te zijn.



Veel kinderen en pubers in Duitsland zijn geïnteresseerd in koken. Dit blijkt uit een Forsa-enquête onder 8- tot 18-jarigen. Volgens deze vindt 70 procent van de respondenten koken "interessant", 40 procent zelfs "cool". Slechts weinigen zijn afkerig: slechts 7 procent beoordeelt koken als "saai". Ten minste 13 procent vindt het "ingewikkeld". De studenten konden vele vragen beantwoorden.



Volgens de studie in opdracht van het federale ministerie van voedsel kookt de grote meerderheid van de ondervraagden (91 procent) op zijn minst soms: meestal met het gezin (70), maar ook alleen (44 ) of met vrienden (26). Bij het koken (79) zoals het proberen van nieuwe recepten, is bijna tweederde dol op het hakken van de ingrediënten (65) en het proeven (64). Meer dan de helft waardeert het gebruik van elektrische apparaten zoals ovens of mengers (57). Precies de helft schat de boodschappen.



Driekwart (75 procent) kan sommige gerechten bereiden met begeleiding, meer dan de helft (53) haalt zelfs een paar maaltijden alleen zonder hulp. 17 procent zegt dat ze niet kunnen koken, maar zou het graag willen leren. Slechts een paar (2 procent elk) zeggen dat ze geen interesse hebben in koken of dat ze niet kunnen koken omdat niemand ze laat zien.

Popular

Recent Posts

Blogarchief