Het bijhouden van een journaal vóór de periode helpt

Wanneer vrouwen last hebben van premenstruele symptomen, moeten ze hun gedrag op deze dagen observeren. Op die manier kunnen ze uitvinden wat bij hen past en wat niet. fraue Vrouwen moeten een pauze nemen voordat ze menstrueren.

Een dagboek kan vrouwen helpen om beter te worden in de loop van de tijd. Dit wordt aangegeven door het Instituut voor kwaliteit en efficiëntie in de gezondheidszorg (IQWiG) in Keulen. Pijn, gevoelige borsten of stemmingswisselingen veroorzaakt door premenstrueel syndroom kunnen worden beheerst door gedragsveranderingen. Om te weten te komen of bijvoorbeeld sporten op de dagen vóór de dag de symptomen verlicht, moeten de waarnemingen enkele maanden worden genoteerd. Het voordeel van dergelijke gedragsveranderingen is niet wetenschappelijk bewezen.



Uw welzijn kan soms ook uw ongemak verhogen bij het gebruik van ontspanningstechnieken of mediteren. De onthouding van roken, lage cafeïne en alcohol en een koolhydraatrijk dieet kunnen ook helpen, legt de IQWiG uit op zijn portal Gesundheitsinformation. de. In ernstige gevallen kan ook een cognitieve gedragstherapie beschikbaar zijn met als doel om ongunstige denkpatronen en gedragingen te identificeren en te veranderen. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de voordelen van acupunctuur, reflexologie of homeopathie.



Verdere informatie

Popular

Recent Posts

Blogarchief