Zelfbloedtherapie is controversieel

entnomme Het bloed wordt uit de armader gehaald - het is onder andere belangrijk dat de behandeling plaatsvindt volgens de gebruikelijke hygiënische normen.

Allergie-patiënten vertrouwen graag op hun eigen bloedtherapie: ze zijn bloedafname, deels behandeld, verrijkt en opnieuw geïnjecteerd. Na vele sessies die verlichting belooft. Het medicijn is sceptisch - hoewel veel artsen de therapie aanbieden.



Het is niet eens een juiste procedure, het is gewoon bloed nemen - en dat zou een grote impact moeten hebben: zelfzorgtherapie wordt gebruikt door zowel niet-medici als veel artsen om een ​​lange lijst van ziektes af te weren ander eczeem en astma. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van de methode.



Een tot vijf milliliter bloed wordt uit de arm van de patiënt afgenomen, legt Ulrich Sümper van de Duitse vereniging van geneeskundigen (BDH) uit. Het bloed wordt meestal in de gluteale spier geïnjecteerd. Het vormt een hematoom, dat wordt opgenomen door het lichaam. Het eigen bloed wordt door het lichaam als vreemd beschouwd en veroorzaakt een immuunreactie, verklaart de natuurgeneesheer Ulrich Sümper uit Bergkamen. Dit stimuleert de afweer van het lichaam. Het duurt meestal maximaal twaalf behandelingen met twee afspraken per week.


1 2 3 4 Lees verder op een pagina

Popular

Recent Posts

Blogarchief