Niet genoeg paddenstoelenadviseur

Porcini-paddenstoelen, cantharellen en paddenstoelen in hun oorspronkelijke natuur maken de harten van paddenstoelenplukkers sneller kloppen. Maar telkens komt het tot vergiftiging, omdat verzamelaars paddestoelen verwisselen. Advies van een expert kan dat voorkomen, maar ze hebben geen nieuw bloed. viele sammler kennen sich nicht exakt mit pilzen aus. dadurch kommt es zu vergiftungen. Veel verzamelaars zijn niet helemaal bekend met paddenstoelen. Dit veroorzaakt vergiftiging.

Het hoogseizoen van het paddestoelenseizoen nadert. Maar er is een groeiend gebrek aan professionele adviseurs die verzamelaars helpen in geval van twijfel.



Helaas is het netwerk van paddenstoele adviseurs erg uitgebreid geworden of worden centra voor het behandelen van paddenstoelen niet langer door de meeste gemeenschappen in Duitsland bewaard, zei Bettina Plenert van het Erfurter Poison Informatiecentrum. Dit laatste is ook te wijten aan het gebrek aan overheidssteun. Een positieve uitzondering is Mecklenburg-Vorpommern.



Experts kunnen vergiftiging voorkomen door schimmels te onderzoeken. in Erfurt alleen - het centrum is een gezamenlijke organisatie van de deelstaten Thüringen, Saksen, Saksen-Anhalt en Mecklenburg-Vorpommern - is een jaarlijks een groot aantal noodoproepen als gevolg van paddestoel vergiftiging. Vorig jaar waren er luid Plenert 240 2014 zelfs 348. Dit jaar zijn er 86 aanvragen -. Echter, de schimmel glut gaat meestal tot eind augustus begint pas echt



De getallen lopen sterk uiteen, afhankelijk van hoe de paddestoelen in de spruit bossen, legde Plenert. Ze vinden het bijzonder vochtig en warm. Daarom zijn er in jaren met langdurige droogte meestal minder noodoproepen voor paddovergiftiging.



Veel champignonplukkers zijn slecht of helemaal niet bekend met paddenstoelen, de arts legde de redenen voor dergelijke vergiftigingen uit. Ze weten vaak niet precies wat de kenmerken zijn van de paddenstoelen waar ze naar op zoek zijn, en nog minder de kenmerken van giftige dubbelgangers. Bovendien zouden er fouten zijn in het transport, de opslag en de bereiding van paddenstoelen.



Venom Poison Information Center

Popular

Recent Posts

Blogarchief