Lamprei is Vis van het jaar 2012

De lamprei is de vis van het jaar 2012. Lamprey heeft geen schubben. Ze hebben tot 500 miljoen jaar bestaan, waardoor ze een van de oudste gewervelde soorten zijn. das neunauge ist zum fisch des jahres 2012 gewählt worden. (bild: herbert frei/verband deutscher sportfischer) De lamprei is verkozen tot vis van het jaar 2012. (Foto: Herbert Frei / Verband Deutscher Sportfischer)

De lamprei is de vis van het jaar 2012. Lamprey heeft geen schubben. Ze hebben tot 500 miljoen jaar bestaan, waardoor ze een van de oudste gewervelde soorten zijn.



De keuze van lamprey moet duidelijk worden gemaakt dat er verdere inspanningen om het voortbestaan ​​van de afzonderlijke soorten aalförmigen vis zorgen nodig, de Vereniging van Duitse sport Fischer zei in Bad Kreuznach ter gelegenheid van de jaarlijkse algemene vergadering. De lamprey wordt voornamelijk bedreigd vervuiling en Tilling van de wateren



In Duitsland vier lamprey soorten zijn thuis. De stroom en Rivierprik, de Oekraïense lamprei en zeeprik. Mariene soorten kunnen opgroeien tot 75 centimeter lang. De dieren hebben geen gewone mond met een boven - en onderkaak, maar een cirkelvormige zuigmond met tanden aan de onderkant.



Sommige soorten leven soms parasiterend en hechten zich aan andere vissen. Daar raspen ze de huid op, nemen bloed en weefseldelen op en boren zich soms in de lichaamsholte van het slachtoffer.



De naam lamprey gaat terug naar federatiegegevens over het feit dat bij de voortvluchtige bezichtiging van de dieren naast de werkelijke ogen ook het neusgat en de laterale kieuwopeningen voor de ogen kunnen worden bewaard.

Popular

Recent Posts

Blogarchief