Te veel stikstof en magnesium in de bodem beschadigen planten

Stikstof in de bodem zorgt ervoor dat planten zich goed ontwikkelen. Maar let op: te veel ervan beïnvloedt je als te veel chocolade bij mensen. düngerstäbche Meststokken zijn comfortabel: ze geven hun voedingsstoffen gelijkmatig af over een lange periode van tijd.

Als planten te veel stikstof krijgen, worden ze te groot en te breed. Ze zijn te zwak, verklaren het Federale Milieuagentschap (UBA) en de federale vereniging van bodem. Te veel magnesium in de bodem is niet goed: hoewel het onmisbaar is voor de vorming van de groene kleurstof chlorofyl, maar te veel ervan voorkomt dat de plant groeit.



Het federale milieuagentschap en de federale vereniging van bodem breken af ​​op het gemeenschappelijke, vernieuwde consumentenportaal Bodenwelten. de, dat andere voedingsstoffen van de plant goed doet. Ze moeten regelmatig door bemesting naar de bodem worden gevoerd. Fosfor is verantwoordelijk voor de vorming van bloemen en fruit. Kalium versterkt de cellen, waardoor de planten sterk en resistent zijn tegen plagen.



Zwavel is verantwoordelijk voor het metabolisme van de plant, ijzer vereist ook de plant voor de productie van chlorofyl. Tekenen van een tekort zijn lichtgele bladeren. Zink bevordert de groei. En kalium zorgt ervoor dat de andere voedingsstoffen hun effect ontwikkelen.



Webwerelden op internet



Informatie over bodembemesting

Popular

Recent Posts

Blogarchief