Snijd verwrongen wortels

Als de wortels in dichte cirkels langs de potmuur groeien, moet de hobbytuinman de baal opensnijden. Omdat: als de plant zo in de grond wordt geplaatst, deze alleen maar slecht kan groeien,

Groei de wortels in dichte cirkels langs de potmuur, de hobbytuinier moet de baal snijden. Want als de plant in de grond wordt geplant, kan deze alleen maar slecht groeien, legt Olaf Beier van de Federale Vereniging van Retail Gardeners in Berlijn uit.



Hoewel de plant verliest dus slechts eenmaal wortels, die is het uitstellen van de stijging, maar de maatregel stopt de korrel. Bovendien, het actieve gedeelte met een behang mes of scherpe schaar om de plant nieuwe wortels te vormen. Als de wortels zijn niet alleen snijden, maar ook gedeeltelijk gereduceerd, ook de kroon gebied enigszins afkappen.



Als een bos met kruisdraad uit de pot, net als die in de grond, kan het zijn dat zijn wortels nog zo gekruld groeien. Deze verankeren de plant in de bodem slechter, en het is ook armer geleverd met voedingsstoffen. De plant wordt zwakker en is vatbaarder voor ziektes. Daarom zouden hobbyduinders zo'n plant moeten afwijzen als ze het best kopen. Deze vorm van de wortels geeft aan dat de plant lange tijd in een te kleine container moest leven.

Popular

Recent Posts

Blogarchief