Distribueer geld naar verschillende instituten

In de huidige onrust op de financiële markten zijn veel consumenten bezorgd over hun geld. Hoe kun je jezelf beschermen tegen alles verliezen?

In de huidige onrust op de financiële markten maken veel consumenten zich zorgen over hun geld. Hoe kunt u uzelf beschermen tegen alles verliezen?



"Als u bang bent dat uw vermogen verloren gaat in het geval van een faillissement, moet u het over verschillende instellingen verspreiden", zegt Max Herbst van onafhankelijk financieel adviseur FMH in Frankfurt. In het geval van particuliere banken zijn activa tot € 100.000 gedekt door een wettelijke depositoverzekering en bovendien door het particuliere depositoverzekeringsfonds. Spaarbanken en de Volksbanken zijn aansprakelijk.



Beschermde deposito's omvatten onder meer geld op de huidige, dagelijkse en vaste termijnrekening, spaarrekeningen of bankspaarplannen, legt Herbst uit. Als klanten niet zeker weten of een depositoverzekering van toepassing is op hun bank, moeten zij dit vragen. "Dat moet het beste schriftelijk gebeuren", beveelt Herbst aan. Dan heb je het antwoord in zwart en wit.



Maar als het gaat om het vinden van een nieuwe instelling, moeten klanten op de hoogte zijn van de rentetarieven, raadt Herbst aan. Een verschil in de rentevoet van bijvoorbeeld 0,2 procentpunten is acceptabel. "Eén procent en meer moet niet worden geaccepteerd." Volgens FMH ontvangen klanten momenteel een besparing van tussen de 2,00 en 2,60 procent op stortingen van € 1000 of meer, met stortingen van € 1000.



Actuele rentetarieven: 19.07.2011

Popular

Recent Posts

Blogarchief