Arbeidsongeschiktheid - vraag anoniem risico

Mensen met reeds bestaande aandoeningen, risicovolle beroepen of gevaarlijke hobby's hebben vaak problemen om zich privé te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Een oplossing wordt hier aangeboden door verzekeringsmakelaars of consultants. Deze zorgen voor anonieme risicoprognoses.



Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is belangrijk. Want zonder deze afdekking kan de financiële ondergang in het ergste geval dreigen, mocht de arbeider verloren zijn door een ziekte. De wettelijke pensioenverzekering betaalt mensen die zijn geboren in 1961, alleen dan een invaliditeitspensioen als ze meer kunnen worden betrokken bij zonder beroep. Het probleem is dat de particuliere arbeidsongeschiktheidsverzekering duidelijk voor sommige klanten moeilijk te krijgen zal zijn. Volgens de Stiftung Warentest, veel klanten problemen hebben ooit het aangaan van een contract.



Vooral klanten met een reeds bestaande voorwaarden, risicovolle beroepen of gevaarlijke hobby's hebben een harde tijd, meldt het tijdschrift "financiële test" (uitgave 7/2014). Wie geestelijk ziek is, krijgt meestal geen aanbod. Vaak leidt een enkele sessie tot afwijzing door de psycholoog.



Verzekeringsmakelaars of consultants kunnen hier helpen. Hierin kunnen klanten vaak een anoniem risicoverzoek indienen. De resultaten voor het vooronderzoek zijn meestal ook van toepassing op het definitieve beleid. Makelaars weten vaak welke verzekeringsmaatschappijen dergelijke aanvragen toestaan. Belangrijk om op te merken: vaak zijn niet alle aanbiedingen beschikbaar bij makelaars. Dit kan de selectie beperken.



Stiftung Warentest-test

Popular

Recent Posts

Blogarchief