Streupflicht is alleen van toepassing vanaf het begin van het woon-werkverkeer

Als u het huis vroeg in de winter moet verlaten, moet u voorbereid zijn op gladde trottoirs. In de vroege ochtend wordt niet verwacht met veel voetgangersverkeer, dus de Streipflicht is alleen van toepassing vanaf het begin van het woon-werkverkeer. ers Alleen om 7.00 uur 's ochtends moeten trottoirs worden verspreid. Voorheen moeten voetgangers extra voorzichtig zijn met gladheid.

Degenen die vroeg in de winter het huis verlaten, moeten voorbereid zijn op gladde trottoirs. In de vroege ochtend wordt niet verwacht met veel voetgangersverkeer, dus de Streipflicht is alleen van toepassing vanaf het begin van het woon-werkverkeer.



Looppaden moeten worden afgelegd wanneer het spitsuur binnenkomt. De verslagen van de "maandblad voor de Duitse rechter" (uitgave 20/2012), daarbij verwijzend naar een uitspraak van het Oberlandesgericht (OLG) Koblenz. Na het vonnis, is er dus een verplichting tot gruis principe niet eerder 07:00 (Az. 1 U 491/11)



De rechtbank het beroep tot schadevergoeding verworpen tegen een voorbijganger van een stad.. De eiser was in de vroege ochtenduren op een ijzige stoep gevallen. Ze vertelde de gemeenschap dat ze haar zorgplicht had geschonden. Daarom was zij aansprakelijk voor schade.



De OLG weigerde echter. De loopbrug bevindt zich in een woonwijk in een klein stadje. Daarom wordt er in de vroege ochtenduren naar verwachting geen significant voetverkeer verwacht. Daarom was er geen reden voor de gemeenschap om alle trottoirs op zo'n vroeg uur te verstrooien. Bovendien had de eiser zich moeten aanpassen aan de omstandigheden op de weg in de winter.

Popular

Recent Posts

Blogarchief