Kom tot creatieve ideeën met mindmapping

Als medewerkers geen helder idee hebben, kan het hen helpen om een ​​kwartier mindmapping uit te voeren. Hoe dat komt, verklaart de loopbaanbegeleider Gert Schilling uit Berlijn.

Als werknemers geen vonkend idee hebben, kan het hen helpen om een ​​kwartier mindmapping uit te voeren. De loopbaanbegeleider Gert Schilling uit Berlijn legt uit hoe dit werkt.



Medewerkers kunnen via mindmapping creatieve ideeën bedenken. "Je neemt een vel papier en schrijft een leidend principe in het midden", legt loopbaanadviseur Gert Schilling uit. Voor deze termijn zou de werknemer dan alle associaties op het blad moeten tekenen die bij hem opkomen.



Een voorbeeld: als het bijvoorbeeld ging om het verhogen van de omzet, dan is het leidende principe verkoop. Medewerkers moeten dan alles opschrijven wat hen te binnen schiet en deze woorden opschrijven alsof ze in een boomstructuur rond het sleutelwoord staan. In de vertakkingen van het diagram kan dan worden over de woorden geld of bankbiljetten. Uitgaande van deze woorden, worden nieuwe associaties opnieuw doorzocht.



Aan het einde van de kwartier mindmapping, zijn er meestal 99 procent slechte associaties op de slip, zei Schilling. Dit komt echter vaak met een goed idee van hoe de verkoop kan worden verhoogd.



Opdat mind mapping zou leiden tot het idee waarop werd gehoopt, is het belangrijk om alle associaties die u maar kunt bedenken in het kwartier op te schrijven. Zelfs de slechte ideeën zouden moeten worden opgemerkt. Want creatieve ideeën slagen vaak alleen als de 'criticus in het hoofd' is uitgeschakeld.

Popular

Recent Posts

Blogarchief