Goud gaf beleggers goede rendementen in 2014

anlage Beleggingen in goud hebben het afgelopen jaar zijn vruchten afgeworpen.

Welke investering was vorig jaar de moeite waard? Beleggers reden goed met goud. Zelfs met obligaties die spaarders konden verdienen. Dit is de inschatting van de Vereniging van Duitse Banken.



Een investering in goud heeft het afgelopen jaar zijn vruchten afgeworpen voor beleggers. Volgens de federale vereniging van Duitse banken in Berlijn steeg de goudprijs in 2014 in euro met ongeveer negen procent. Een investeerder die aan het begin van het jaar 10.000 euro in goud investeerde, had aan het einde van het jaar 10900 euro op zijn rekening staan. Ook hier speelde de zwakke wisselkoers van de euro een rol. De dollarprijs uitgedrukt in goud daalde vorig jaar licht.



Beleggers verdienden ook vorig jaar geld met obligaties. Voor federale obligaties met een looptijd van vijf jaar bedroeg de opbrengst ongeveer 4,7 procent. Vanaf een investeringsbedrag van 10000 euro waren dat dus 10470 euro. Degenen die Duitse standaardaandelen (DAX-waarden) kochten op de eerste handelsdag in 2014, konden aan het begin van 2015 een gemiddeld rendement (koerswinsten en dividenden) van ongeveer vier procent noteren.



Beleggers die aan de veilige kant willen blijven, moeten genoegen nemen met een zeer laag renteresultaat. Spaargelden en termijndeposito's hebben bijvoorbeeld meestal in 2014 rente betaald aan aanzienlijk minder dan één procent. Mogelijke belastingen en transactiekosten worden niet in aanmerking genomen in het overzicht.



Afbeelding van de bankenvereniging

Popular

Recent Posts

Blogarchief