Privéafspraak op zakenreis - ongevallenverzekering van toepassing

Wie zijn zakenreis onderbreekt voor een privéafspraak, verliest niet automatisch de bescherming van de verzekering. Dat heeft nu een rechtbank beslist. au Maak privéafspraken tijdens zakenreizen? Iedereen die een ongeluk heeft, is nog steeds verzekerd.

Wie zijn zakenreis voor een privé-afspraak stopt, verliest niet automatisch de bescherming van de verzekering. Dat heeft nu een rechtbank beslist.



Een werknemer kan zich richten op de rit naar zijn hotel na een zakelijke bijeenkomst over de wettelijke ongevallenverzekering. Dat de sociale Hof van Nedersaksen en Bremen besloten (Az. L 3 U 28/12), zoals de Duitse advocaat informatie vertelt



The Fall Een interieur ontwerper ondernam voor zijn werkgever een meerdaagse zakenreis.. Hij had onder meer een zakelijke bijeenkomst in een nabijgelegen stad. Na de vergadering, de man een ontmoeting met zijn verloofde in een restaurant voor het diner. Op de terugweg naar de accommodatie werd zijn auto op de snelweg geraakt door een windvlaag en raakte een boom. De chauffeur raakte zwaar gewond. De wettelijke ongevallenverzekering wilde de kosten niet dekken.



Het vonnis: Het ongeval was een arbeidsongeval, vonden de rechters. Omdat de terugkeer naar het hotel gerelateerd zou zijn aan de bedrijfsactiviteit. Voor zakenreizen van meerdere dagen is het gebruikelijk om niet direct na het einde van de werkdag naar het hotel te gaan, maar om de avond door te brengen met recreatieve activiteiten.

Popular

Recent Posts

Blogarchief