Bedreigd zonder reden: verhuurder heeft advocaatkosten

Bedreig de huurder gewoon met een kennisgeving - dat moet worden vermeden door verhuurders. Als de bedreiging ongegrond blijkt te zijn, moeten ze de honoraria van de huurder betalen. ein Een beëindiging zonder kennisgeving moet worden gemotiveerd. Als dat niet zo is, is het ook niet toegestaan ​​als verhuurders er snel mee dreigen.

Als een huisbaas voortijdig met de melding dreigt, kan dit duur voor hem zijn. Omdat als de dreiging ongerechtvaardigd was, hij de kosten van de advocaat van de huurders moet betalen. Dat besliste de rechtbank Berlin-Schöneberg (Az.. 12 C 1/12) als het magazine 12/2013) van de vereniging van eigenaren thuisbasis Berlijn gerapporteerd "grondbezit" (uitgave



In het geval onderhandeld over een verhuurder had een huurder voor een vermeende huurschuld een herinnering gestuurd, De brief bevatte de nota "op handen zijnde ontslag." Huurders overgeschakeld men een advocaat en wilden komen na de procedure wordt vervangen door haar huisbaas de kosten van de raadsman.



De juryleden waren het met de huurders eens: de verhuurder heeft zijn plichten geschonden omdat hij dreigde te eindigen zonder kennisgeving. Hij had er geen reden voor, omdat de huurder niet achterbleef. Omdat de claim van de verhuurder hoog was en de deadline kort was, was het heel begrijpelijk dat de huurders zich verzetten met de hulp van een advocaat.

Popular

Recent Posts

Blogarchief