Reparatie cafés bieden hulp: Weggooien - nee, dank u!

i In Repair Cafés helpen hobbyisten andere mensen de boel weer kapot te maken.

«De recyclingsdepots zijn overspoeld met dingen die gerepareerd kunnen worden», zegt Claudia König. "En wat je weggooit is niet opeens verdwenen. Ergens moeten al deze dingen ja zijn - niemand maakt zich daar zorgen over. "Zonder hulp zou de geliefde lamp in de hoek moeten stofzuigen. "Ik kan zelf de hoes losschroeven en vastschroeven - niets meer."



Gelukkig is er Joachim, die zijn achternaam niet wil geven. Hij zit aan een tafel met een onhandelbaar aantal gereedschappen erop. Hij doorloopt routinematig de mogelijke bronnen van fouten. "De kabel is intact", merkt de uitvinder op, die zich professioneel bezighoudt met het repareren van computers. Dus hij draait de lamp los en lost problemen op van binnen.



"Elk kapot apparaat is een uitdaging, een speurtocht," legt Gerhard Busch uit. Hij richtte het Repair Café in Germering op. Eenmaal per maand ontmoeten hobbyisten en mensen die iets te repareren hebben elkaar. Er is geen garantie dat de dingen daarna nog intact zullen zijn. Daarnaast ondertekenen bezoekers vooraf dat ze het risico van reparatie alleen dragen.


1 2 3 4 Lees verder op een pagina

Popular

Recent Posts

Blogarchief