Informatie over winstvergoeding moet eerlijk zijn

Een scheiding is niet altijd leuk. Als het op geld aankomt, moeten beide partijen eerlijk zijn. Anders kom je terecht in de rechtszaal. wen Als de lucht uit koppels is en ze uit elkaar gaan, gaat het ook om het geld.

In het geval van een scheiding kunnen ex-partners een winstcompensatie overeenkomen. Daarbij moeten ze hun eigendoms - en inkomstenrelaties bekendmaken. Omdat op basis hiervan de winstcompensatie moet worden berekend, moeten de gegevens eerlijk zijn, was de hogere regionale rechtbank Hamm.



In de onderhandelingszaak (Az.: 3 UF 47/15), had een echtpaar samen een gezinswoning gebouwd. Toen het paar scheidde, eiste de vrouw in de echtscheidingsprocedure de winstcompensatie. In de berekeningen veronderstelden alle deelnemers aanvankelijk dat het huis in het bezit was van beide ex-partners in de helft. Toen ontdekte de vrouw echter dat haar ex-echtgenoot de enige eigenaar was van het erfpachtrecht voor het onroerend goed. Omdat hij dit in de echtscheidingsprocedure verborgen had gehouden, vocht de vrouw de gedeeltelijke vergelijking.



Met succes: het hof zag in de opzettelijk weggelaten verlichting een kwaadaardige misleiding. De man liet zijn vrouw geloven dat zij de helft van het bezit bezit. Dat dit niet zo is, had hij moeten zeggen. Omdat de vrouw heeft berekend als gevolg van het gebrek aan informatie een aanzienlijk lagere claim voor compensatie. Het vonnis wordt uitgesproken door de Vereniging voor Familierecht van de Duitse Orde van Advocaten (DAV).

Popular

Recent Posts

Blogarchief