Kortlopende verzekeringen bieden vaak te weinig bescherming

Verzekering bescherming is belangrijk. Dat is waarom veel consumenten het niet willen opgeven, zelfs niet bij korte evenementen zoals een busreis en het afsluiten van minibeleid. Maar deze hebben meestal een vangst. ein Een minibeleid is ook beschikbaar voor busreizen. Volgens de financiële test is de verzekerde som te laag.

Verzekering voor een busreis, een beleid tegen carnavalsongevallen: veel verzekeraars bieden ook minibeleid voor klanten Deze situatieverzekeringen zouden in geselecteerde situaties moeten worden genomen, legt Stiftung Warentest uit in het tijdschrift Finanztest.



De vangst: de verzekerde bedragen zijn vaak te laag. En: De omstandigheden houden een aantal valkuilen in. Voorbeeld carnavalsverzekering: hier kunnen klanten 24 uur lang een verzekering afsluiten, die optreedt bij een ongeval. Om zo'n contract te krijgen vanaf slechts 5,55 euro. De prestaties zijn echter laag: als een persoon na een ongeval volledig permanent uitgeschakeld blijft, is dit maximaal 50 000 €.



Voorbeeld busreisverzekering: hier krijgen klanten een prijs vanaf 2,49 euro een combinatie van bagage en ongevallenverzekering. In geval van blijvende invaliditeit is de verzekerde som hier ook 50.000 euro. Reisbagage is gedekt tot 1000 Euro.



Volgens de financiële test is de verzekerde som te laag en is de bagagebescherming aan strikte regels gebonden. De bus moet bijvoorbeeld onder toezicht staan ​​zodat de verzekeraar actie kan ondernemen in geval van schade.



Stiftung Warentest Kurzzeitversicherungen

Popular

Recent Posts

Blogarchief