Snijd fruitbomen nu

De takken van fruitbomen moeten af ​​en toe worden gesnoeid. Beste aan het begin van het jaar, wanneer de bomen geen bladeren dragen. Maar het is belangrijk om niet te weinig af te snijden. as Aftakking: fruitbomen worden het best geknipt voordat de bladeren worden verdreven.

De takken van fruitbomen moeten van tijd tot tijd worden gesnoeid. Beste aan het begin van het jaar, wanneer de bomen geen bladeren dragen. Het is echter belangrijk om niet te weinig af te snijden.



Fruitbomen bevinden zich in de eerste maanden van het jaar in de rustfase en hebben geen bladeren. Daarom is deze tijd geschikt voor het snijden van takken. Het is belangrijk dat de takken worden gesneden en niet bijgesneden, verklaart de Kamer van Landbouw van Noord-Rijnland-Westfalen. Tuinbezitters moeten liever een volledig takgedeelte verwijderen in plaats van meerdere sneden te maken. Omdat hoe meer interfaces een boom heeft, hoe meer wonden het heeft.



Vanwege de zelfherstellende kracht van de bomen is het niet nodig om grotere interfaces met een wondsluitmiddel te knippen. Hoewel deze het binnendringen van pathogenen in het hout voorkomen. Maar het vocht dat wordt gecreëerd door het beschermende middel vertraagt ​​de wondgenezing. Bovendien beschermt het product niet tegen schimmelaanvallen.



Bij het snijden van takken mag het niet kouder zijn dan min vijf graden. Regen en sneeuw zijn ook ongunstig omdat het het risico op infectie verhoogt.

Popular

Recent Posts

Blogarchief