Luchtverhitter slechts één noodopening

heizlüfte Luchtverhitters mogen alleen tijdelijk worden gebruikt en tegen vocht worden beschermd.

Als kamers niet zijn uitgerust met een vast verwarmingssysteem, kunnen mobiele ventilatorkachels helpen. Om het stroomverbruik te beperken, moeten consumenten de apparaten echter slechts af en toe gebruiken.



Luchtverhitters zijn slechts een oplossing voor ruimtes die gedurende korte tijd warm moeten zijn. Hoewel ze de lucht snel verwarmden, koelden ze ook snel af, legt TÜV Rheinland uit in Keulen. Zo biedt het apparaat als de badkamer snel te verwarmen voor het douchen. Een kacheltje moet er maar wees waterdicht. Het verlof op het etiket IPx4 of herkennen op het product hoger. Voor de veiligheid apparaten testten de GS-keurmerk dragen.



TÜV adviseert om aandacht te besteden aan een model waarvan het verwarmingsvermogen kan worden aangepast via een thermostaat met kamerthermostaat. De snelheid van de luchtstroom geleidelijk worden aangepast.



TÜV-expert Stephan Scheuer beveelt voor ruimtes vanaf 25 vierkante meter een luchtverhitter met een vermogen van ongeveer 2000 watt aan. Het mag niet meer zijn dan 2500 watt - omdat een hoog wattage geen effect heeft op de verwarming, maar alleen de elektriciteitskosten verhoogt. Voor bewoners van een gebouw met een goede energie-efficiëntienorm waren apparaten met 1000 tot 1500 watt voldoende.

Popular

Recent Posts

Blogarchief