Huurvermindering voor sigarettenrook uit buurappartement

dring Dringt de sigarettenrook van buren in hun eigen huis, in sommige gevallen, de huur kan worden verminderd.

sigarettenrook uit het naburige appartement kan een huurverlaging rechtvaardigen. Dit geldt naar het oordeel van de rechtbank Lübeck tenminste wanneer de rook doordringt structurele redenen in het appartement.



Omdat de impairment slechts af opgetreden door de sigarettenrook, de rechters gehouden in Lübeck, een daling van 5 procent van het bruto huur voor gerechtvaardigd is (ref. 27 C 1549-1513). Volgens het tijdschrift "Housing and Tenancy Law" (Nummer 3/2014) Volgens



hadden huurders in het onderhandelde geval geklaagd omdat uit het appartement onder hen steeds weer sigarettenrook omhoog kwam. Volgens de huurders drong de rook door het plafond en de ventilatieschachten naar het appartement. Vanwege de geurhinder hebben ze de huur verlaagd. De huisbaas wilde dat niet accepteren. Zijn argument: Roken in gehuurde ruimtes is een contractueel gebruik en moet daarom worden aanvaard.



De rechtbank zag het anders: de reductie was gerechtvaardigd, besloten de rechters. Want het bewijs heeft aangetoond dat de rook om structurele redenen binnendringt in het huis van de huurder. Omdat het appartement een open appartement is, kan de intimidatie niet worden beperkt tot individuele kamers.

Popular

Recent Posts

Blogarchief