Minder slingeren: zo blijven shirts kreukvrij

Het strijken van shirts kan behoorlijk tijdrovend zijn. Het kan veel werk besparen, als u tijdens het wassen aandacht besteedt aan een paar dingen. hemde Shirts kreukelen minder als u de wasmachine niet volledig oplaadt.

Het strijken van shirts kan behoorlijk tijdrovend zijn. Het kan veel werk besparen, als u tijdens het wassen op een paar dingen letten.



Zelfs als ijzervrij gemerkte kledingstukken uit de wasmachine gerimpeld worden als deze te vol was. Bernd Glassl van de brancheorganisatie voor persoonlijke verzorging en wasmiddelen in Frankfurt am Main adviseert om de trommel niet volledig te vullen. In een wasmachine met een maximale belasting van bijvoorbeeld 4,5 kilogram, mag er slechts 2,5 kilogram wasgoed zijn.



Bovendien mag het shirt alleen worden gewassen in het programma dat het etiket op de kraag bevat, zegt Glassl. Een lijn onder het afgebeelde bad met de maximaal toegestane wastemperatuur staat voor het onderhoudsvriendelijke programma of de zachte cyclus. Hier slingert de machine minder. Voor twee slagen moeten consumenten stoppen met het speciale zwaai - of wolprogramma. Het gebruik van verzachter vermindert ook rimpels, aldus Glassl.



Na het wassen moeten de shirts zo snel mogelijk in vorm worden getrokken en worden opgehangen om te drogen. Niet in de droger tenzij het waslabel dit toelaat.

Popular

Recent Posts

Blogarchief