Alleen versieren met een stevig oppervlak

De meeste ongelukken gebeuren thuis. Dit risico neemt toe in het adventseizoen, wanneer lichtjes op bomen en flitsende figuren op balkons worden gemonteerd. Voor een ongevalsvrije start bevelen noodredders aan dat ze stabiel moeten stijgen. manch Sommige buren overtreffen elkaar met de versiering. De installatie van lichten, karakters en toeters en bellen heeft ook een bepaald risico op ongelukken.

De meeste ongelukken gebeuren thuis. Dit risico neemt toe in het adventseizoen, wanneer lichtjes op bomen en flitsende figuren op balkons worden gemonteerd. Voor een ongevalsvrije lancering bevelen noodfreaks stevige verhogingen aan.



Iedereen die sprookjes aan het raam bevestigt of een grote kerstboom siert, mag niet op wiebelige stoelen en tafels liggen. Absoluut taboe zijn de dozen met de decoratie. Neem in plaats daarvan altijd een ladder of een kruk, adviseert de DRF Luftrettung in Filderstadt. De ladder moet beetje bij beetje worden bewogen, bijvoorbeeld langs de voorkant van het raam en niet te ver naar de zijkant gekanteld - het risico is te groot dat het omvalt.



De meest voorkomende redenen voor verwondingen in huis zijn vallen, legt Christoph Lind, Rescue Assistant bij DRF Luftrettung. En bovenal, omdat de risico's in hun eigen vier muren niet op de hoogte zijn: in hun huis handelden mensen routinematiger en dus minder oplettend.

Popular

Recent Posts

Blogarchief