Uitspraak: Echtpaar kan te veel betaalde Hartz IV-voordelen houden

12.08.2015 Als het arbeidsbureau te veel betaalt voor de ontvanger, kan het geld terugvorderen. Er mogen echter geen vormfouten optreden, zoals een uitspraak van het Sociaal Hof Giessen onderstreept. forder Als het arbeidsbureau niet op tijd tijdige, tijdig betaalde Hartz IV-uitkeringen eist, kunnen ontvangers het geld houden. Dus besloot de sociale rechtbank te gieten.

Als u een te hoge Hartz IV-vergoeding ontvangt, kunt u deze voordelen behouden. Dit vereist echter dat de autoriteit niet de prestaties licentie binnen een jaar van de kennis van de feiten niet in te trekken



De Vereniging van Sociaal Recht van de Duitse Orde van Advocaten (DAV) informeert over een besluit van die rechtbank Gießen (Zie:.. S 22 AS 629 / 13). De zaak: het arbeidsbureau betaald het paar als een gemeenschap van nood in het eerste kwartaal van 2011 prestaties. Op hetzelfde moment, het echtpaar had een inkomen van ongeveer 3.800 euro. Daarom is de Autoriteit die in mei 2011 heeft de terugbetaling van 650 euro te veel betaalde uitkeringen worden aangevraagd.



Vanwege een fout heeft ze de terugbetalingsbeslissing in november 2011 ingetrokken. Na een herberekening eiste het arbeidsbureau opnieuw de te veel betaalde voordelen - dit keer € 1300 - van de ontvangers in augustus 2013.



Het vonnis: het echtpaar mocht het geld houden. De autoriteiten reageerden te laat, zei de rechtbank. Op grond van de wetgeving moest zij de uitkering intrekken binnen een jaar nadat zij kennis had gekregen van de feiten die de intrekking van betalingen voor het verleden rechtvaardigden. Deze deadline is verstreken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief