Hoe de tuinplanten een nieuw seizoen aankondigen

Of de kalender of de meteorologische lente begint - wanneer het echt zover is met het gezegende seizoen, vertel ons dan de tuinplanten. Hazelnoot en sneeuwklokjes zijn het begin. de De zogenaamde eerste lente is opgetreden toen forsythia begint te bloeien.

De lente begint op 1 maart, het meteorologische vertrekpunt. Voor de meesten begint de lente echter pas op 20 maart.



De natuur heeft weinig invloed op beide. Daarom is er een derde berekening van het begin van de lente: de fenologische kalender.



Hier wordt de natuur waargenomen en alleen als bepaalde planten een bepaald gedrag vertonen, wordt dit het begin van een nieuw seizoen genoemd. En dit verschuift opnieuw en opnieuw. Omdat: als het heel lang koud is in een hoek van Duitsland, de ontwikkeling van de natuur met een tot twee weken wordt vertraagd, legt de Garden Academy Rhineland-Palatinate uit. Omgekeerd is dit het geval wanneer er plotseling warme lentetemperaturen zijn.



De zogenaamde wijzerplanten gedijen ook vaak in de tuin. Aldus het begin van de bloei van hazelnoot en sneeuwklokjes, volgens de Garden Academy voor de vroege lente. De zogenaamde eerste lente volgt wanneer forsythia begint te bloeien en de kruisbes zijn bladeren opent. Met het begin van de bloei van de appel en het ontvouwen van de bladeren op de zomereik, wordt het volle lente.

Popular

Recent Posts

Blogarchief