Dure muurverf is vaak goedkoper

Schilder staat en valt met de juiste muurkleur. Maar er zijn grote prijs - en kwaliteitsverschillen in het segment. Wat is belangrijk? es lohnt sich auch finanziell, auf die qualität der wandfarbe zu achten: deckt sie gut, kommt man mit weniger farbe aus. Het is ook financieel de moeite waard om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de muurverf: als het goed gaat, kun je het doen met minder kleur.

Bij het kopen van muurverf moeten gebruikers op de hoogte zijn van hun opbrengst. Producenten citeren deze in de regel als verbruik per vierkante meter. Omdat goedkope verf vaak niet zo goed dekt, het consumenteninitiatief.



Vaak heb je er meer van nodig en de aankoop is uiteindelijk niet de moeite waard. Als u niet alleen aandacht wilt besteden aan de kosten, maar ook aan uw gezondheid en het milieu, moet u ook de ingrediënten bekijken - als er een lijst is.



Omdat kleuren met organische oplosmiddelen hoofdpijn en duizeligheid kunnen veroorzaken, Mucosale irritatie of misselijkheid, omdat fabrikanten vaak kleuren maken met conserveermiddelen met hoog gehalte aan water. Deze kunnen zelfs leiden tot allergische reacties, waarschuw de pleitbezorgers van de consument.



Als consumenten zeker willen weten dat ze emissiearme en milieuvriendelijke verven gebruiken, kunnen ze gevestigde afdichtingen volgen - consumentenverdedigers bevelen onder andere de Blue Angel, het Eco-Institute-label, het Natureplus-logo of het Europese milieukeur aan.



Overzicht van labels

Popular

Recent Posts

Blogarchief