Studie: dm overtreft Amazon in klantpopulariteit

d Dm is populairder bij klanten dan Amazon. Amazon was jarenlang de populairste retailer in Duitsland. Maar negatieve persberichten krabben het imago van de commerciële gigant. Volgens een recente studie is de drogisterijketen dm nu toonaangevend.



Amazon is nog altijd de onbetwiste nummer één van de Duitse online retailers. Volgens de studie "Propositie-index 2013" moest de groep echter haar jarenlange toppositie als Duitslands populairste detailhandelaar aan de drogisterijketen DM dit jaar overdragen. Het onderzoek werd uitgevoerd op vrijdag (13. Gepubliceerd door het adviesbureau OCC.



Amazon heeft jarenlang de ranglijst geleid. Het imago van het bedrijf kreeg echter onlangs last van kritische mediaberichten over zijn belastingbetalingspraktijken en arbeidsverhoudingen in de logistieke centra. De drogisterijketen maakte vooral indruk op klanten in de categorieën prijsprestaties en consumentenvertrouwen. De derde plaats in het vierde klassement werd behaald door parfumketen Douglas.



Buiten de Amazon-casus zagen handelsdeskundigen ook een opleving in de traditionele handel in consumentenproducten - ten koste van pure online verkopers. In 2012 behoorden vijf pure online providers tot de top 20, dit jaar met Amazon en Ebay (rang twaalf) zijn er slechts twee. De prijsvoordelen van internethandel zijn niet meer zo uitgesproken als vroeger. Bovendien herhaalden klanten in toenemende mate de voorselectie en de oriëntatie aangeboden door traditionele handel, volgens de studie. 1 2 Lees een pagina

Popular

Recent Posts

Blogarchief