Fondsen met een focus op Duitsland leverden goede resultaten

op Met aandelenfondsen kunnen spaarders hun geld goed verhogen. Ervan uitgaande dat ze op het juiste paard zijn. De Vereniging van Duitse Banken herberekend zodra die fondsen waren bijzonder succesvol in de afgelopen drie decennia. wer in deutschland-fonds investiert hat, kann sich über eine gute rendite freuen. Wie investeert er in Duitsland fondsen, kunnen zich verheugen op een goed rendement.

Fonds is niet hetzelfde fonds. Afhankelijk van de beleggingsfocus ontwikkelen ze zich anders. Dit wordt aangetoond door berekeningen van de federale vereniging van Duitse banken. Dienovereenkomstig presteerden aandelenfondsen met een focus op Duitsland de afgelopen 30 jaar relatief goed.



Spaarders die tussen eind september 1987 en eind september 2017 elke maand EUR 100 investeerden in overeenkomstige fondsen, kunnen gemiddeld meer bedragen dan rond de 123000 euro. Dat komt overeen met een jaarlijks rendement van een goede zeven procent. Daarentegen presteerden aandelenfondsen met een internationale beleggingsfocus minder goed. Hier hebben beleggers vandaag gemiddeld 105.000 euro beschikbaar.



De rendementen op gemengde euro fondsen (87000 euro), euro-obligatiefondsen (72000 euro) en open vastgoedfondsen (64000 euro) waren zelfs lager. In alle gevallen hadden de spaarders 36.000 euro geïnvesteerd.



Belangrijk om op te merken: de resultaten kunnen in individuele gevallen aanzienlijk verschillen van fonds tot fonds, legt de bankenvereniging uit. Historische rendementen zijn ook geen garantie voor toekomstige prestaties. Fiscale aspecten waren niet meegenomen in de berekening.

Popular

Recent Posts

Blogarchief