Overhaast de hypotheeklening niet - houd de rente laag

hypothekenzinse Hypotheekrente in één oogopslag: vastgoedleningen zijn nog steeds goedkoop.

Huizenkopers kunnen de tijd nemen om naar de juiste financiering te zoeken. "Het rentepeil is nog steeds bijna fantastisch gunstig", zegt Max Herbst van het FMH Financial Advisory in Frankfurt am Main.



In de komende maanden verwachten rentespecialisten zelfs dat de valutakoersen licht dalen. "Het huidige rendement daalt op dit moment enigszins en dat zal ook de rente beïnvloeden." In de loop van het jaar zou het niveau echter weer enigszins kunnen stijgen.



Voor een vastgoedlening van meer dan € 150.000 betalen klanten momenteel tussen 2,78 procent en 2,49 procent rente tegen een eerste terugbetaling van 2 procent en een looptijd van 10 jaar, aldus FMH. Met een looptijd van 15 jaar moeten klanten een beetje dieper in de zak graven: de rentetarieven liggen hier tussen 3,44 procent en 3,02 procent. Met een looptijd van 20 jaar is 3,31 procent verschuldigd.



Leners moeten gokken op een langere termijnoplossing, adviseert Herbst. De verschillen zijn niet erg groot. Volgens FMH kost een vaste rente van 15 jaar op een hypotheek van € 100.000 slechts tussen de € 25 en € 35 per maand meer dan 10 jaar. Nog een voordeel: consumenten met een looptijd van meer dan tien jaar kunnen de lening voor het eerste of volledige deel vanaf het elfde jaar vervroegd terugbetalen.



De vermelde rentetarieven zijn verhoogd op 29.01.2014.

Popular

Recent Posts

Blogarchief