Dit stinkt naar de buren: gebruik af en toe een open haard

Als u een open haard in huis heeft, kunt u in de winter uitkijken naar mooie uren voor een knappend vuur. Maar er zijn beperkingen - wanneer de rook de buurt stoort. belästig Als de rook van een open haard de buren ergert, volgens de uitspraak van Berlijn, mag het maximaal acht dagen per maand maximaal vijf uur roken.

Een open haard mag slechts af en toe worden gebruikt. Omdat de rook de buren aanzienlijk kan beïnvloeden. In een dergelijk geval is het geschikt wanneer de open haard tot een maximum van acht dagen per maand rookt minder dan vijf uur aan een stuk. Het tijdschrift gemeld, "de onroerend goed" (nummer 10/2013), daarbij verwijzend naar een arrest van het Kammergericht Berlin (AZ 21 U 131/08) In het geval onderhandeld over een huiseigenaar had zijn open haard in de winter regelmatig.



gebruikt. De buren, echter, rook het, voelden ze zich gehinderd door de rook. Daarom verhuisden ze tegen de open haard eigenaren naar de rechtbank.



Met succes: de open haard mag niet constant worden gebruikt, besloot de rechtbank. De buren hebben in detail beschreven dat ze worden lastig gevallen door de rook. Ze zouden dit niet moeten accepteren. Het is niet relevant dat er andere open haarden in de buurt worden gebruikt.

Popular

Recent Posts

Blogarchief