Controleer het zonnesysteem op schade na de winter

da Dat ziet er op het eerste gezicht goed uit. Het fotovoltaïsche systeem moet na de winter worden gecontroleerd.

Naarmate de dagen weer langer worden, zouden privé-zonnepanelen elektriciteit moeten opwekken. Als de opbrengst niet omhoog gaat, kan de plant in de winter hebben geleden. Professioneel onderhoud is logisch.



Stormen, sneeuw, ijs en vuil kunnen de winter door het zonnestelsel hebben beschadigd. Huiseigenaren moeten ze daarom in het voorjaar en de zomer vóór de zonnige en productieve tijd laten controleren. Petra Hegen van het staatsprogramma Future Old Building van het ministerie van Milieu van Baden-Württemberg wijst hierop. Dat doen gespecialiseerde vakmensen.



De experts controleren de beglazing van de modellen, de bevestiging op het dak, de omvormer en de elektrische aansluitingen. Voor thermische systemen die waterbehandeling en verwarming ondersteunen, moeten de collectoren ontlucht worden. De antivries en de circulatiepomp worden gecontroleerd. Zelfs lijnen buiten zijn gevoelig. UV-straling maakt ze broos of vogels plukken ze.



Consumenten moeten ook de opbrengst van de elektriciteits - of warmtemeter op de eerste lentedagen in het oog houden. Als ze na de winter niet meer normaal worden, is het het beste om een ​​specialist te bellen, legt Dietmar Zahn van de Duitse vereniging voor verwarming en airconditioning Baden-Württemberg uit.

Popular

Recent Posts

Blogarchief