Bulk-aanschaf tegen spotprijzen: stookolie opslaan in het donker

Het zou de moeite waard kunnen zijn: stookolie kan momenteel erg goedkoop worden gekocht. Vooral omdat de brandstof erg duurzaam is. Er zijn echter veel zaken waarmee u rekening moet houden bij het opslaan. heizö Op dit moment is stookolie heel goedkoop te koop. Daarom is een bulkaankoop logisch.

Verwarmingolie is momenteel ongewoon goedkoop. Maar experts verwachten weer prijsstijgingen - een bulkaankoop en - opslag klinkt zo betekenisvol.



Vooral omdat oude ketels, die nog steeds worden gebruikt in moderne condensatieketelcentrales, meestal veel meer voorraad kunnen opnemen dan binnen een jaar nodig is. Stookolie kan ook jarenlang worden opgeslagen, legt het Instituut voor warmte - en olietechnologie (IWO) in Hamburg uit. Het benadrukt echter dat de opslaglocatie een correct geïnstalleerd tanksysteem moet zijn.



En stookolie moet in het donker worden bewaard. Als de tanks zijn gemaakt van doorschijnende materialen, moet de opslagruimte daarom worden verduisterd, bijvoorbeeld met films op het raam. De opslagtemperatuur is optimaal op 5 tot 15 graden. Het is vooral belangrijk dat de temperaturen in de opslagruimte niet in het minusbereik kunnen vallen en dat de tank en leidingen dienovereenkomstig worden beschermd tegen vorst. Anders kan paraffine uit de brandstofolie ontsnappen en in het ergste geval tot een storing van het systeem leiden.



Persbericht van het IWO

Popular

Recent Posts

Blogarchief